Dobbel lykke

Bryggedag i dag. Herlig vær med litt vår i luften, ble jo rett og slett nødt til å brygge på terrassen i dag når det var så flott vær. Som nevnt i tidligere innlegg har jeg lenge gått med en plan om å brygge noe av det enkleste som går an å brygge; SMaSH pale ale. SM= single malt and SH= single hop. Det betyr bare rett og slett en type malt, og en type humle. Bryggedagen startet allerede på onsdag da jeg satte en gjærstarter med WLP001. Dette er en gjær som jeg nå gjenbrukte for femte gang. Dette blir nok den siste gangen jeg bruker denne på nytt, da gjæren har en tendens til endre seg etterhvert. Ikke alltid til det bedre. Jeg har faktisk aldri brygget med mosaic-humle så dette ble første gang. Jeg har smakt flere øl med denne humlen, og synes den er veldig god og spennende. I tillegg foregikk denne bryggingen samtidig som Manchester United mot Arsenal. Dermed dobbel grunn for å brygge på terrassen(nærhet til TV).

20160228_133918

Startet med å varme opp meskevannet med 16 liter som skulle holde 74 grader i følge Beersmith. 6 kg Maris Otter Pale Malt ble veid opp og tilsatt, mesket i 75 minutt på 65 grader. Lukten når du holder på med dette er rett og slett fantastisk. Som vanlig tok temperaturmåleren kveld under kok. Dette er det fjerde steketermometeret jeg dreper med bryggingen. Kanskje jeg burde investere i noe skikkelig, eller en måler på selve kjelen? Står på ønskelisten…

Mens jeg brygget gikk jo kampen mellom Man Utd og Arsenal veldig bra. Og de av dere som følger med på fotball skjønner kanskje også hva som er mitt favorittlag..

Til slutt etter nesten 6 timer med brygging, vasking, fotballtitting og øldrikking kommer da endelig belønningen i dunken. Og her er oppskriften: Mosaic SMaSH Pale Ale

20160228_174731

Lærte jaggu noe i dag også. 1: Kjøp ny temperaturmåler. 2: Ikke se kamp mens du brygger øl.(Det er lett og bli distrahert…) 3: Brygging er digg!

God ølsøndag til dere alle sammen! Jeg kommer til å oppdatere dette innlegget etterhvert som jeg fyller på fat og når jeg skal prøvesmake. Jeg har også en imperial IPA jeg skal teste fra brygging i forrige måned, men kullsyreproduksjonen lar vente på seg enda. (Det er en grunn til at jeg kjøpte nye fat, flasker er rett og slett pyton).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s