Råvarer og fat

I min arbeidshverdag har jeg en del reiseaktivitet. Dette medfører at jeg fra tid til annen får anledning til å besøke de forskjellige bryggebutikkene rundt omkring i landet. Og jeg må bare si en ting: Vi er utrolig heldige som har så godt utvalg av varer her i landet. Nå vet jeg riktignok at tilgjengeligheten varierer veldig fra sted til sted, men generelt har vi god tilgang til det vi drømmer om å brygge.

I dag har jeg bestilt en ny type gjær som jeg gleder meg til å prøve. Den heter Wyeast 3522, Belgian Ardennes. Jeg fikk tak i denne på nettsidene til Petit Agentur i Trøndelag, da denne ikke var å oppdrive hos verken Bryggselv, Bryggeland eller Vestbrygg for tiden.  Denne skal jeg bruke i en belgisk blonde ale som jeg håper å få brygget de neste ukene. Når oppskriften er klar og jeg har brygget denne, vil jeg legge ut bilder og informasjon, samt oppskrift her på siden. Grunnen til at jeg valgte denne gjæren er fordi jeg ønsker å forsøke en ny type gjær som jeg ikke har prøvd før. Og samtidig så har jeg vært så heldig å få kjøpt to nye corneliusfat gjennom nettsidene til Mikroteknikk. Tanken på at disse fatene skal stå tomme, ble så uutholdelig at jeg måtte bare finne på noe som de kunne inneholde. Valget på en belgisk blonde var relativt enkelt fordi jeg har mye amerikansk ale som IPA og pale ale stående i garasjen, og dette er so, mange av dere vet; ferskvare. En belgisk blonde har godt av lagring, så om den står i 2-3 måneder så er det bare vel og bra for smakens skyld.

Inspirasjonen til denne oppskriften har jeg fra Haandbryggeriets Ardenne Blonde. Denne er en nydelig blonde ale, som jeg regner med at har blitt brygget med denne gjærstammen. Kompleksiteten og kryddertonene  som denne gjæren gir, tiltaler meg til å forsøke meg på noe lignende. Jeg ønsker ikke å klone noe, og til det har jeg heller ikke oppskriften. Tenker jeg går for en edelhumle som hallertau mittelfrüh med magnum i bunn. IBU rundt 23 og OG på 1,067. Forventer ABV rundt 7% og en relativt lys ale med pilsnermalt og noe carapils samt 10% sukker. Gleder meg allerede.

Siden til Mikroteknikk finner dere her: http://mikroteknikk.no/about/fat.html

Reklamer

2 thoughts on “Råvarer og fat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s